• Mononews TV

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Μπορούμε και πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για την ανάγκη να προσαρμοστούν οι μισθοί στο πληθωριστικό περιβάλλον μίλησε από το βήμα του CEO Initiative Forum ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

    «Είναι λάθος να μην περάσει ο πληθωρισμός στους μισθούς, οι μισθοί πρέπει να ανέβουν και να προσαρμοστούν στην οικονομία, δε γίνεται να ζούμε σε αριθμούς που ευημερούν και οι αμοιβές να μην ακολουθούν», ανέφερε.

    Ερωτηθείς αν η οικονομία μπορεί να αντέξει την αύξηση των μισθών, ο επιχειρηματίας απάντησε πως επί δεκαετίες οι ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούσαν ενώ κ πληθωρισμός στο εξωτερικό δεν υπήρχε, επομένως δεν πρόκειται να χαθεί η ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τους διεθνείς παίκτες.

    «Δεύτερον, οι εργαζόμενοι είναι και καταναλωτές μας και πρέπει να έχουν εκείνη την αγοραστική δύναμη. Όχι μόνο μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς, αλλά είναι και ανάγκη να το κάνουμε», πρόσθεσε.

    Αναφορικά με τους εργαζόμενους υπογράμμισε πως έχουν χαθεί οι τεχνικές ειδικότητες στη χώρα.

    «Υπάρχουν μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα, αλλά η λήψη επιδότησης δεν είναι κάτι που αλλάζει τη θέση μιας επιχείρησης. Οι επιδοτήσεις δεν κρίνουν την μακροχρόνια βιωσιμότητα μιας επιχείρησης», είπε ο επικεφαλής της Bespoke (όπως ονομάζεται η εταιρεία holdings που σύστησε μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez), όταν κλήθηκε να σχολιάσει το μέλλον του επιχειρείν στην Ελλάδα.

    «Η χώρα μας είναι σε καλή κατάσταση. Το ελληνικό δημόσιο έχει ρυθμισμένο χρέος με σταθερά επιτόκια και οι επιχειρήσεις προέρχονται από μια περίοδο κατά την οποία ξεκαθάρισε η αγορά, πολλές επιχειρήσεις ζόμπι έχουν φύγει», είπε και πρόσθεσε πως το 2022 και το 2023 είναι χρόνιες με τη διάθεση για επενδύσεις στα ύψη, ενώ προέβλεψε πως σύντομα η χώρα θα αλλάξει επενδυτική βαθμίδα.

    «Δεν ξέρω γιατί έχουμε τρομάξει με τον πληθωρισμό, είναι ένα οικονομικό φαινόμενο στο οποίο οι επιχειρήσεις δεν πεθαίνουν, πρέπει να προσαρμοστούν», επεσήμανε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ