• Mononews TV

    Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την απονομή 240.000 μέχρι την άνοιξη – MononewsTV

    • NewsRoom

    Ορόσημο για την ταχύτερη απονομή συντάξεων αποτελεί ο Μάρτιος του 2022 με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να έχει στη διάθεσή της μόλις έξι μήνες για την μείωση του στοκ των 129.863 κύριων συντάξεων.

    Η κλεψύδρα για τη διεκπεραίωση των περίπου 240.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αδειάζει, καθώς η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ασφαλισμένους αποτελεί βασική προτεραιότητα του κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας» που έχει στη διάθεσή του το mononews.gr, τον Ιούλιο οι εκκρεμείς αιτήσεις για την απονομή κύριας σύνταξης ήταν 129.863.

    Στόχος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη είναι η έκδοση 30.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης τον μήνα από τον Οκτώβριο με την ενεργοποίηση των 1.200 πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών. Με αυτό τον τρόπο έως το τέλος του έτους οι εκκρεμείς αιτήσεις θα πρέπει να διαμορφωθούν κοντά στις 90.000, ενώ τον Μάιο του 2022 οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν περιοριστεί κάτω από 50.000, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

    Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του e-ΕΦΚΑ, την άνοιξη η αναμονή για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα εκκρεμούν δεν θα πρέπει να ξεπερνά το τρίμηνο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ