• Mononews TV

    Sheryl Sandberg: Το Νο2 του Facebook αποχωρεί από το ΔΣ της Meta μετά από 12 χρόνια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η διευθύντρια της Meta Platforms και πρώην Chief Operating Officer Sheryl Sandberg, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει φέτος από το διοικητικό συμβούλιο. Εγκαταλείποντας και τον τελευταίο επίσημο ρόλο της στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την οποία βοήθησε να αναπτυχθεί από μία πολλά υποσχόμενη start up του διαδικτύου σε έναν εδραιωμένο παίχτη της ψηφιακής διαφήμισης.

    «Με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και ένα μυαλό γεμάτο αναμνήσεις, ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο της Meta ότι δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την επανεκλογή μου φέτος τον Μάιο», έγραψε η Sandberg την Τετάρτη σε μια ανάρτηση στο εμβληματικό δίκτυο της Meta στο Facebook.

    «Στο μέλλον, θα λειτουργώ ως σύμβουλος της εταιρείας και θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθήσω τις ομάδες της Meta».

    Η 54χρονη Sandberg εντάχθηκε στο Facebook το 2008 ως το Νο 2 του συνιδρυτή Mark Zuckerberg για να επιβλέπει τη διαφήμιση, τις συνεργασίες, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις λειτουργίες της νεοσύστατης εταιρείας, ύστερα από την θητεία της στις Google, McKinsey & Co. και στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

    Εγκατέλειψε τη θέση της ως COO της εταιρείας, που τότε είχε μετονομαστεί σε Meta, το 2022.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας της στον τεχνολογικό γίγαντα, στον οποίο ανήκουν επίσης το Instagram και το WhatsApp, η Sandberg ήταν το κλειδί για τη μετατροπή του κοινωνικού δικτύου σε μηχανή παραγωγής χρημάτων και σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

    Το 2022 η Meta απέφερε έσοδα σχεδόν 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από στοχευμένες διαφημίσεις.

    Συχνά αναλάμβανε τον ρόλο του δημοσίου προσώπου της επιχείρησης, ιδίως μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής και των ρυθμιστικών αρχών.

    Καθώς η κριτική στο Facebook και τις πλατφόρμες του αυξανόταν τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των σκανδάλων για παραλείψεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ζητημάτων που αφορούσαν το περιεχόμενο, η Sandberg αποσυρόταν ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ