ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «πράσινο φως» για το σχέδιο διάσπασης της Chipita σε δύο νέες εταιρείες έδωσαν οι μέτοχοί της στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Η πρώτη εταιρεία, η Chipita Global AE, το κυρίως κομμάτι της Chipita δηλαδή, θα περάσει στη Mondelez, όπως προβλέπεται μετά τo deal μεταξύ των δύο εταιρειών ύψους 2 δισ. δολαρίων. Η δεύτερη εταιρεία, η Chipita Foods AE θα περιλαμβάνει ό,τι εξαιρείται από τη συμφωνία Chipita – Mondelez δηλαδή κυρίως τις μετοχές της «Νίκας» και τη συμμετοχή της Chipita στο κοινοπρακτικό σχήμα με τη Britannia Industries με το οποίο δραστηριοποιείται στην Ινδία.
Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο διάσπασης, τις 8.000 ονομαστικές μετοχές που κατέχει η Chipita στην Black Cherry Ανώνυμη Εταιρεία, τις μετοχές που κατέχει η Chipita στην Chipita Holdings Limited και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που αφορούν ή σχετίζονται με τη σύμβαση κοινής επιχείρησης μεταξύ της Chipita και της Britannia Industries Limited.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.