• Mononews TV

    Πράσινα λεωφορεία: Τον Μάρτιο ο νέος διαγωνισμός για 750 ηλεκτρικά λεωφορεία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τον Μάρτιο αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός του υπουργείου υποδομών και μεταφορών για την προμήθεια νέων ηλεκτρικών λεωφορείων σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου. Πρόκειται για τη Β’ Φάση της ενίσχυσης του στόλου του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ και το κόστος των συμβάσεων υπολογίζεται στα 500 εκατ. Ευρώ.

    Σε αυτή αναμένεται να ενταχθεί και το σύνολο των λεωφορείων που κόπηκαν από την Α΄ Φάση, καθώς δύο από τα πέντε τμήματά της ματαιώθηκαν με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η προμήθεια 200 λεωφορείων.

    Υπενθυμίζεται ότι στη Α’ Φάση είχε προβλεφθεί η απόκτηση 750 λεωφορείων, τα οποία θα ήταν υβριδικά, συμπιεσμένου φυσικού αερίου και ηλεκτρικά.

    Ωστόσο, η «αφαίρεση» των 200 οχημάτων, οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση να προστεθούν στην επόμενη φάση, καθώς στόχος είναι συνολικά με το πέρας και των δύο διαγωνισμών να κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 1300 νέα πράσινα λεωφορεία.

    Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό που τρέχει το υπουργείο υποδομών για την απόκτηση νέων οχημάτων ύστερα από 16 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που έγινε προμήθεια λεωφορείων ήταν το 2007.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ