• Mononews TV

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και έρχονται καλύτερες ημέρες – mononewsTV

    • NewsRoom

    «Για την Ελλάδα, τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και βλέπουμε ότι έρχονται και ξένες επενδύσεις και αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου στην παρουσίαση της εταιρείας του Safe Bulkers, τόνισε ότι «είναι μεγάλο το άνοιγμα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, θα μπορούσα να πω τεράστιο άλμα, προς την ποντοπόρο ναυτιλία και ελπίζω κάποια στιγμή να διαπραγματεύονται οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών».

    Επίσης, ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου τόνισε ότι:

    «Πρέπει Έλληνες και Κύπριοι, εφοπλιστές να διαφυλάξουμε την παγκόσμια πρωτιά που κατέχουμε σήμερα, να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, γιατί αλλιώς αν χαθούμε εμείς, τότε θα χαθεί και η ευρωπαϊκή ναυτιλία και καταλαβαίνετε, αν το εμπόριο και την διακίνηση των πρώτων υλών και των τροφίμων θα την διακινούν Ασιάτες και Κινέζοι».

    Η εταιρεία του σήμερα διαθέτει 40 πλοία και έχει παραγγείλει άλλα 9 πλοία στα ιαπωνικά ναυπηγεία τα οποία θα τα παραλάβει σταδιακά

    Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία κατόρθωσε να απομειώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας κατά 200 εκατ. δολάρια και υπογράμμισε ότι «το μέγεθος του στόλου δεν έχει τόση σημασία, όσο η ποιότητα του και η εξασφάλιση των μετόχων της εταιρείας».

    Τόνισε, δε, ότι εταιρεία είχε έσοδα 431 εκατ. δολάρια, ενώ το σύνολο του ενεργητικού της ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ