• Mononews TV

    Πιρς Μπρόσναν: Ένας πρώην Τζέιμς Μποντ δοκιμάζεται στον καμβά – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με γαλλικό μπερέ στο κεφάλι, ζωσμένος με ποδιά γεμάτη μπογιές και με δυο πινέλα στα χέρια ο Πιρς Μπρόσναν απέχει πολύ, στη φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram από τον γοητευτικό κλέφτη έργων τέχνης της «Υπόθεσης Τόμας Κράουν» και πολύ περισσότερο φυσικά από τον ωραίο αλαζόνα Τζέιμς Μποντ, που υποδύθηκε σε τέσσερις ταινίες.

    Αυτός όμως είναι ο στόχος: Να δείξει στο κοινό του, ότι πέρα από ηθοποιός καταπιάνεται με επαγγελματική προσήλωση και με την ζωγραφική. Το ατελιέ του άλλωστε, όπως φαίνεται στην ίδια φωτογραφία είναι γεμάτο από πίνακες. Και το σημαντικό είναι, ότι τα έργα αυτά πρόκειται σε μερικούς μήνες να παρουσιαστούν σε έκθεση στην γκαλερί Seasons L.A. του Λος Άντζελες φυσικά.

    Πολύχρωμοι οι πίνακες του Μπρόσναν εμπνέονται από την ποπ αρτ ενώ ταυτόχρονα όμως ενσωματώνουν παιχνιδιάρικα σύμβολα και φιγούρες σε μια ποικιλία από πόζες. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι, ότι ζωγραφίζει μαζί με τον με τον 21χρονο γιο του Πάρις – από την σύζυγό του Κίλι Σέι Σμιθ –, που επίσης επιδίδεται στη ζωγραφική. Η όλη κατάσταση τον γεμίζει μάλιστα με υπερηφάνεια.

    «Με γεμίζει με τη μεγαλύτερη πατρική υπερηφάνεια να ζωγραφίζω δίπλα του, είτε στο γκαράζ ή όπου αλλού. Είναι μια πραγματικά όμορφη εμπειρία», όπως δήλωσε ο ίδιος πρόσφατα.

    Η τέχνη-διέξοδος

    Ο διάσημος ηθοποιός όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την ζωγραφική. Η αρχή έγινε πριν από πολλά χρόνια σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία της ζωής του, όταν η τότε σύζυγός του, η αείμνηστη Αυστραλή ηθοποιός Κασάντρα Χάρις αρρώστησε με καρκίνο των ωοθηκών και υποβαλλόταν σε θεραπείες.

    Ήταν το 1987 όταν εκείνος άρχισε να ζωγραφίζει σε μια προσπάθεια διεξόδου των συναισθημάτων του.

    «Μεταφέροντας το βάρος, τον πόνο και τον φόβο αυτής της ασθένειας, έβγαλα τις μπογιές και άρχισα να ζωγραφίζω», λέει σήμερα «Με τα δάχτυλά μου. Με τα χέρια μου, στην πραγματικότητα».

    Το αποτέλεσμα ήταν έναν πολύ προσωπικός πίνακας, που περιλαμβάνει «επαναλήψεις συμβόλων, αυτοπροσωπογραφίες, εμβλήματα κάποιου κελτικού παρελθόντος», όπως επεξηγεί ο ίδιος. Μ΄ αυτό το έργο άλλωστε θα αρχίζει η έκθεσή του στην Seasons L.A.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ