• Mononews TV

    Πύργος Πειραιά: Σε τεχνολογικό – ναυτιλιακό κέντρο μετατρέπει η Dimand τον κοιμώμενο γίγαντα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Συμφωνίες με τον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας ετοιμάζεται να κλείσει η κοινοπραξία των Dimand, EBRD και Prodea για τον Πύργο του Πειραιά, με το μεγαλύτερο μέρος των γραφειακών χώρων να έχει συμφωνηθεί ότι θα μισθωθεί στην ελληνική start up τεχνολογίας, Dialectica.

    Παρά τις αρχικές επιδιώξεις να μετατραπεί ο Πύργος σε ναυτιλιακό κέντρο του Πειραιά – όπως άλλωστε είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1970, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του –, ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της χώρας θα φιλοξενήσει την εταιρεία τεχνολογίας σε έκταση τουλάχιστον 6.300 τετραγωνικών μέτρων.

    Η συμφωνία της Dimand με τη Dialectica αφορά, συγκεκριμένα, στη μίσθωση έξι ορόφων με option για τη μίσθωση επιπλέον τριών, επιφάνειας 3.100 τ.μ..

    «Συζητούσαμε με τη Dialectica αυτή τη συμφωνία για πάνω από ενάμιση χρόνο, ήταν πριν τον πόλεμο, πριν την αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, πέρασε από διάφορα κύματα και φάσεις, έχει γίνει το “stress test” της συμφωνίας», σχολίασε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand. Σημειωτέον ότι στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το option, η Dialectica θα μισθώνει περισσότερο από το ήμισυ των ορόφων γραφείων του Πύργου.

    Σε ό,τι αφορά τη Dialectica, δραστηριοποιείται στην αγοράς παροχής πρωτογενούς έρευνας (knowledge brokering), της οποίας η παγκόσμια αξία έφτασε το 2021 τα 2 δισ. δολάρια. Με πελατολόγιο θεσμικούς επενδυτές, όπως private equity funds, τρέχει με κύκλο εργασιών 50 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2021) και ανάπτυξη της τάξης του 40% τη φετινή χρήση.

    Διαθέτει γραφεία σε πέντε πόλεις – σε Αθήνα, Λονδίνο, Βανκούβερ, Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη – ενώ στην Ελλάδα στελεχώνεται από 530 εργαζόμενους (εκ των 800 και πλέον που απαρτίζουν το δυναμικό της), οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στον Πύργο Πειραιά.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ