• Mononews TV

    Ποιοι μεγάλοι Όμιλοι διεκδικούν κτιριακό ΣΔΙΤ αξίας 72 εκατ. ευρώ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Έξι είναι και επίσημα οι μνηστήρες για κτιριακό ΣΔΙΤ συνολικής εκτιμώμενης αξίας 72 εκατ. ευρώ που δημοπρατεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Πρόκειται για 5 αστυνομικές διευθύνσεις ανά την ελληνική επικράτεια που δημοπρατεί η Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) ΑΕ και διεκδικούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι, όπως οι ΕλλάκτωρΑΒΑΞIntrakat και Mytilineos.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση στη Διαύγεια που υπογράφεται από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε, Αθανάσιος Γιάνναρης, δε συντρέχει λόγος αποκλεισμού για κανένα εκ των ενδιαφερόμενων σχημάτων.

    Το επόμενο βήμα είναι η εξέταση των δικαιολογητικών των επίδοξων μνηστήρων και στη συνέχεια θα περάσουμε στο Στάδιο Β κατά τη διάρκεια του οποίου η αναθέτουσα αρχή μαζί με τα σχήματα θα καταλήξουν στο τελικό τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου και στη συνέχεια θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

    Με έναν μετριοπαθή υπολογισμό και εάν δεν υπάρξουν κωλύματα, όπως για παράδειγμα νομικές προσφυγές μεταξύ των ενδιαφερομένων, τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζουμε τον ανάδοχο φέτος και δεν αποκλείεται η σχετική σύμβαση να υπογραφεί εντός της ίδιας χρονιάς.

    Αυτό σημαίνει πως τα κτίρια θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2025 ή στις αρχές του 2026 και τότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές διαθεσιμότητας προς τους αναδόχους, οι οποίοι στη συνέχεια ο ανάδοχος θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρησή τους.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ