• Mononews TV

    Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της «μάχης» του online delivery στην Ελλάδα – MononewsTV

    • NewsRoom

    Οι παλιοί και νέοι παίκτες που διεκδικούν την «πίτα» των περίπου 800 εκατ. ευρώ του Οnline delivery στη χώρα μας.

    Η αγορά του Οnline delivery η οποία αναπτύχθηκε ραγδαία εν μέσω πανδημίας βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω του σάλου που προκλήθηκε με την e-food.

    Αν και η e-food θεωρείται ο «ηγέτης» του κλάδου από άποψη μεριδίων, σημαντικά ωστόσο κομμάτια από την «πίτα» που έφτασε να «τζιράρει», σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 800 εκατ. ευρώ, διεκδικούν επίσης η φιλανδική Wolt, η ΒΟΧ, θυγατρική του ΟΤΕ, η delivery.gr του ομίλου Μούχαλη καθώς και η άρτι αφιχθείσα ουκρανική Rocket.

    Ενδεικτικό της δυναμικής που απέκτησε ο κλάδος τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη χώρα μας είναι ότι ακόμη και επιχειρήσεις εστίασης «κολοσσοί» που «αντιστέκονταν» σθεναρά στο delivery όλα αυτά τα χρόνια, εντάχθηκαν τελικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους όταν λόγω των περιοριστικών μέτρων, παρέμεναν κλειστές.

    Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, 4 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου έκαναν παραγγελίες φαγητού ηλεκτρονικά, κατά την περίοδο της πανδημίας.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες φαγητού εντός του 2020, επεκτάθηκαν και σε άλλες υπηρεσίες εκτός των εστιατορίων με σημαντικότερες τις συνεργασίες που «εγκαινίασαν» με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ