• Mononews TV

    Πέτρος Παππάς: Με 163 πλοία πλέον η Star Bulk – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Star Bulk Carriers και η Eagle Bulk Shipping συγχωνεύτηκαν και επισήμως δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία bulker στον κόσμο.

    Η νέα εταιρεία που δημιουργείται από τη συγχώνευση θα λειτουργεί ως Star Bulk Carriers, με έδρα την Αθήνα και επικεφαλής τον Πέτρο Παππά.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε μέτοχος Eagle έλαβε 2.6211 μετοχές της κοινής μετοχής Star Bulk για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Eagle που κατείχε. Η κοινή μετοχή της Eagle σταμάτησε να διαπραγματεύεται και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ο διευθυντής της Eagle Bulk, Gary Weston, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk, ενώ ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Bo Westergaard εντάχθηκε στη νέα ηγετική ομάδα της Star Bulk.

    Ο επικεφαλής στρατηγικής της Eagle, Κώστας Τσουτσοπλίδης, θα αξιοποιηθεί ως ειδικός σύμβουλος για να βοηθήσει στην ενοποίηση των επιχειρήσεων.

    «Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για την Star Bulk καθώς συγκεντρώνουμε τις εταιρείες μας και δημιουργούμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Παππάς, προσθέτοντας:

    «Προχωράμε με μεγαλύτερη κλίμακα, ισχυρότερο οικονομικό προφίλ και μοναδικά τεχνικά και εμπορικά δυνατότητες ανάπτυξης της επιχείρησής μας, καλύτερης εξυπηρέτησης των πελατών μας και παροχής βιώσιμης αξίας για τους μετόχους μας».

    Από σήμερα 9 Απριλίου, η Star Bulk διαθέτει στόλο 163 πλοίων, με συνολική χωρητικότητα 15,6 dwt.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ