• Mononews TV

    Πέτρος Παππάς: H Star Bulk συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Star Bulk Carriers του εφοπλιστή Πέτρου Παππά συνεχίζει τις πωλήσεις των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της.

    Η ναυτιλιακή, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Eagle Bulk, δημιουργώντας την μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία bulker στον κόσμο, προχώρησε στην πώληση ενός εκ των μικρότερης χωρητικότητας capesize της.

    Σύμφωνα με την Xclusive Shipbrokers πρόκειται για το mini capesize Star Paola, χωρητικότητας 115,259 dwt που κατασκευάστηκε το 2011 σε κινεζικό ναυπηγείο. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 23,5 εκατ. δολάρια, αρκετά υψηλό δεδομένου ότι σύμφωνα με την VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 20,9 εκατ. δολάρια.

    Η Star Bulk απέκτησε το Star Paola (πρώην ονομασία Paola) το 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς 16 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από τις Augustea Atlantica SpA και York Capital Management. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ένα ακόμη mini capesize, το ABML Eva, που βρίσκεται ακόμη στον στόλο της ναυτιλιακής, με την ονομασία Star Eva.

    Η εταιρεία του κ. Παππά έχει πραγματοποιήσει από τον Μάρτιο του 2023 μπαράζ πωλήσεων εκ των παλαιότερων πλοίων της.

    Μεταξύ άλλων από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 άλλαξαν χέρια τα bulkers Star Dorado, Star Bovarius, Big Fish, Big Bang και Pantagruel.

    Όπως έκανε γνωστό η ναυτιλιακή κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023, αναμένεται να συγκεντρώσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 κεφάλαια 112 εκατ. δολαρίων από επιπλέον πωλήσεις πλοίων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ