• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: H Star Bulk συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της – Μία ακόμη συμφέρουσα πώληση

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk


    Η Star Bulk Carriers του εφοπλιστή Πέτρου Παππά συνεχίζει τις πωλήσεις των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της.

    Η ναυτιλιακή, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Eagle Bulk, δημιουργώντας την μεγαλύτερη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία bulker στον κόσμο, προχώρησε στην πώληση ενός εκ των μικρότερης χωρητικότητας capesize της.

    Σύμφωνα με την Xclusive Shipbrokers πρόκειται για το mini capesize Star Paola, χωρητικότητας 115,259 dwt που κατασκευάστηκε το 2011 σε κινεζικό ναυπηγείο. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 23,5 εκατ. δολάρια, αρκετά υψηλό δεδομένου ότι σύμφωνα με την VesselsValue η αξία του πλοίου εκτιμάται στα 20,9 εκατ. δολάρια.

    Η Star Bulk απέκτησε το Star Paola (πρώην ονομασία Paola) το 2018, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς 16 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από τις Augustea Atlantica SpA και York Capital Management. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ένα ακόμη mini capesize, το ABML Eva, που βρίσκεται ακόμη στον στόλο της ναυτιλιακής, με την ονομασία Star Eva.

    Η εταιρεία του κ. Παππά έχει πραγματοποιήσει από τον Μάρτιο του 2023 μπαράζ πωλήσεων εκ των παλαιότερων πλοίων της.

    Μεταξύ άλλων από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 άλλαξαν χέρια τα bulkers Star Dorado, Star Bovarius, Big Fish, Big Bang και Pantagruel.

    Όπως έκανε γνωστό η ναυτιλιακή κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023, αναμένεται να συγκεντρώσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 κεφάλαια 112 εκατ. δολαρίων από επιπλέον πωλήσεις πλοίων.

    Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό της πρόγραμμα για την κατασκευή οκτώ νέων φορτηγών πλοίων, επτά kamsarmaxes χωρητικότητας 82,000 dwt και ενός ultramax χωρητικότητας 66,000 dwt.

    Τρία από αυτά, για τα οποία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες ναύλωσης διάρκειας τουλάχιστον επτά ετών, θα παραλάβει κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2024. Τα υπόλοιπα θα ενταχθούν στον στόλο της σταδιακά το 2025 και το 2026.

    Aπό τις αρχές του τρέχοντος μηνός, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Eagle Bulk, o  στόλος της Star Bulk αριθμεί πλέον 163 bulkers.

    O Πέτρος Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη κλίμακα, ισχυρότερο οικονομικό προφίλ και μοναδικές τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες για να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να προσφέρουμε βιώσιμη αξία στους μετόχους μας.»

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Celestyal παρουσιάζει τις νέες ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

    Attica Group: Διάκριση του Ομίλου με 6 βραβεία στα Tourism Awards 2024

    Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem»



    ΣΧΟΛΙΑ