• Mononews TV

    ΟΤΕ: Την άλλη εβδομάδα κληρώνει για το UFBB των €870 εκατ. – mononewsTV


    Πολύ κοντά στην υπογραφή της τελικής σύμβασης για το έργο του Ultra Fast Broadband αξίας 870 εκατ. ευρώ, βρίσκεται ο ΟΤΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

    Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε καλέσει χθες Τρίτη 6 Ιουνίου τον ΟΤΕ για να προχωρήσει στην υπογραφή της τελικής σύμβασης, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του υπηρεσιακού υπουργού κ. Σωκράτη Κάτσικα (βρίσκεται εκτός Ελλάδος), η ημερομηνία μεταφέρθηκε κατά πάσα πιθανότητα για την επόμενη εβδομάδα.

    Το έργο του UFBB είναι από τα μεγαλύτερα ΣΔΙΤ που τρέχουν αυτή τη στιγμή και αφορά την κάλυψη με οπτικές ίνες σε περισσότερα από 810.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το έργο έχουν αναλάβει υλοποιήσουν ο ΟΤΕ (3 lots) και η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή-Grid Telecom (4 lots). Για το κομμάτι της σύμβασης που αφορά τον ΟΤΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει δώσει το πράσινο φως εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πιο κοντά στις υπογραφές.

    Τώρα, όσον αφορά το κομμάτι της κοινοπραξίας Τέρνα Ενεργειακή-Grid (πλέον Τέρνα Fiber), τα δικαιολογητικά βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι τελικές υπογραφές θα πέσουν σε περίπου ένα μήνα. Πηγές ανέφεραν ότι επιδίωξη του υπουργείου ήταν οι δύο ανάδοχοι του έργου να προχωρήσουν ταυτόχρονα και από κοινού στην υπογραφή των τελικών συμβάσεων και κατ’ επέκταση στην υλοποίηση του έργου, ωστόσο αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν κατέστη εφικτό.

    Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τους αναδόχους ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ-Grid Telecom, με ύψος πάνω από 400 εκατ. ευρώ αλλά και από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ.

    Υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινοί ανάδοχοι για το ΣΔΙΤ έχουν οριστεί από τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, οι Nova, Vodafone, ΔΕΗ αλλά και η Mytilineos.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ