• Mononews TV

    O Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου – mononewsTV


    Ο Elon Musk ανέκτησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

    Ο CEO της Τesla ξεπέρασε τον μεγιστάνα του κλάδου ειδών πολυτελείας Bernard Arnault την Τετάρτη, καθώς οι μετοχές της εταιρείας του δεύτερου, LVMH υποχώρησαν κατά 2,6% στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου του Παρισιού.

    Ο Μusk και ο 74χρονος Γάλλος δίνουν μάχη στήθος με στήθος φέτος για την πρώτη θέση του Bloomberg Billionaires Index, της λίστας με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

    O Γάλλος δισεκατομμυριούχος ξεπέρασε τον Μusk τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η βιομηχανία τεχνολογίας αντιμετώπιζε δυσκολίες, ενώ η αγορά ειδών πολυτελείας έδειχνε ανθεκτική απέναντι στον πληθωρισμό.

    Η LVMH, την οποία έχει ιδρύσει ο Arnault, έχει εμπορικά σήματα όπως η Louis Vuitton, η Fendi και η Hennessy.

    Η πίστη στην ανθεκτικότητα του κλάδου ειδών πολυτελείας αρχίζει να εξασθενεί εν μέσω των αυξανόμενων ενδείξεων επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αγορά της Κίνας.

    Οι μετοχές της LVMH έχουν υποχωρήσει περίπου 10% από τον Απρίλιο, ενώ υπήρξε ημέρα κατά την οποία η περιουσία του Arnault μειώθηκε κατά 11 δισ. δολάρια.

    Ο Μusk, στο μεταξύ, έχει κερδίσει περισσότερα από 55,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, κυρίως λόγω της Tesla.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν – η οποία αποτελεί το 71% της περιουσίας του – έχει σημειώσει άνοδο 66% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

    Η περιουσία του Μusk αποτιμάται τώρα σε περίπου 192,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, ενώ του Arnault κυμαίνεται στα 186,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ