• Mononews TV

    Ο Bjarke Ingels υπογράφει μια ωδή στη δημοκρατία – mononewsTV


    Ο σπουδαίος Bjarke Ingels μεταμορφώνει αρχιτεκτονικά τη Freedom Plaza στην προκυμαία του Μανχάταν – και γράφει ιστορία.

    Κατά μήκος της προκυμαίας του ποταμού East River του Μανχάταν, το Freedom Plaza σκοπεύει να δημιουργήσει έναν νέο αστικό και πολιτιστικό κόμβο, εισάγοντας έναν νέο ανοιχτό και πράσινο χώρο στην πολυσύχναστη περιοχή, με σχέδια για την προσθήκη του Μουσείου Ελευθερίας και Δημοκρατίας στο πάρκο.

    Επιπλέον, το σχέδιο που φέρει την υπογραφή της BIG-Bjarke Ingels, περιλαμβάνει οικονομικά προσιτές κατοικίες, δύο ξενοδοχεία, καταστήματα λιανικής και εστιατόρια. Αναπτύχθηκε από την Soloviev Group και τη Mohegan και επαναπροσδιορίζει ένα από τα μεγαλύτερα μη ανεπτυγμένα οικόπεδα στο Μανχάταν, έκτασης 6,7 στρεμμάτων που βρίσκεται νότια των κεντρικών γραφείων των Ηνωμένων Εθνών στη γειτονιά Midtown East.

    Γύρω από το δημόσιο χώρο πρασίνου που σχεδιάστηκε από την OJB Landscape Architecture, η BIG σχεδίασε το μουσείο, το βάθρο και τους τέσσερις γύρω πύργους. Δύο εξ αυτών, 50 και 60 ορόφων αντίστοιχα, είναι αφιερωμένοι σε οικιστικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων 1.325 διαμερισμάτων με σχεδόν το 40% εξ αυτών να είναι μέρος του προγράμματος προσιτής στέγασης. Οι άλλοι δύο πύργοι, 51 ορόφων έκαστος, φιλοξενούν δύο ξενοδοχεία, καθώς και ένα συνεδριακό και ψυχαγωγικό κέντρο.

    Ο σχεδιασμός είναι προσαρμοσμένος, ώστε να ευθυγραμμίζεται με το ορθογώνιο πλέγμα του Μανχάταν και να επιτρέπει διαδρόμους θέασης προς το ποτάμι και το Queens. Οι οικιστικοί πύργοι παίρνουν στοιχεία από τα διάσημα μοντερνιστικά κτίρια της Νέας Υόρκης, με προσόψεις από γυαλί και αλουμίνιο που συνδέονται στη βάση με ένα βάθρο, αφιερωμένο στους χώρους λιανικής και αγοράς.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ