• Mononews TV

    Νίκος Καραμούζης (SMERemediumCap): Επενδύσεις ύψους 40 εκατ. το επόμενο τρίμηνο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο Νίκος Καραμούζης, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του εκτελεστικού πρόεδρου.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμούζης παρουσιάζοντας τα πλάνα για την εταιρεία Cordia (πρώην ENGIE Hellas) -στην οποία πρόσφατα το SMERemediumCap, απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο– έως τώρα το επενδυτικό ταμείο έχει προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ.

    «Τους επόμενους τρεις μήνες είναι σε προχωρημένο στάδιο, επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Νίκος Καραμούζης, προσθέτοντας ότι αφορούν σε κλάδους των τροφίμων (ρύζι, όσπρια), φύλαξη κτιρίων, ξενοδοχεία, καθαρισμούς και ίσως στον αγροτικό τομέα.

    Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, δημιουργήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ από 42 επενδυτές, 30 Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές καθώς και 12 θεσμικούς παίκτες μεγάλης εμβέλειας.

    «Επιδιώκουμε να επενδύσουμε σε μεσαίες παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις – με τζίρο από 10 έως 70-80 εκατ.- που χρειάζονται κεφάλαια για να εξυγιανθούν, να γίνουν πιο εξαγωγικές, να αναπτύξουν τις εργασίες τους και να παίξουν ρόλο στην αγορά που δραστηριοποιούνται με δυνατότητες κερδοφόρου πορείας» σημείωσε ο κ. Καραμούζης.

    Δεν είμαστε επενδυτές μειοψηφίας, αποκτάμε τον έλεγχο με σκοπό να τους δώσουμε μία δυναμική, με εξαγωγικό προσανατολισμό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων», πρόσθεσε.

    Εκτός από τη Cordia, η SMERemediumCap έχει εξαγοράσει και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εξαγωγικής εταιρείας φρέσκων φρούτων Krop.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ