• Mononews TV

    mononews100: Ο επιδραστικότερος leader του 2022

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει εδώ και 3,5 χρόνια την «μπαγκέτα» της διακυβέρνησης της χώρας. Διευθύνει την κυβερνητική ορχήστρα και μέσα από συνθήκες δύσκολες και συγκυρίες άκρως βεβαρημένες, καταφέρνει να προσφέρει χειροπιαστά, θετικά αποτελέσματα. Με τη χώρα να βηματίζει σταθερά σε πορεία ανάπτυξης, αποδίδοντας ταυτόχρονα ένα πολύπλευρα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

    Αν και στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ο διεθνής ανεμοστρόβιλος των γεγονότων δημιούργησε καταστάσεις πρωτόγνωρες, εν τούτοις η χώρα δεν έχασε τον προσανατολισμό της. Το αποδεικνύει αυτό ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξεως του 6,2% για το 2022, που είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ενώ για το 2023 προβλέπεται ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχιστεί (1,8% λέει ο προϋπολογισμός) τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αντικρίζουν την ύφεση.

    Με τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού να απογειώνονται και τις εξαγωγές να ανεβαίνουν σε επίπεδα ρεκόρ, το ΑΕΠ θα αναρριχηθεί το 2022 στα 210 δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη περίοδο επενδυτικής ζήτησης, από διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

    Δείτε τη λίστα με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε εδώ

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ