• Mononews TV

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα παράταση για έργο αξίας €292 εκατ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε νέα παράταση, τη δεύτερη συνεχόμενη, οδηγείται ο διαγωνισμός για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αφορούν το Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για την εκμετάλλευση, τη συντήρηση και τη λειτουργία του Μετρό της Συμπρωτεύουσας συνολικού προϋπολογισμού 292 εκατ. Ευρώ με μνηστήρες τόσους μεγάλους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους αλλά και ηχηρά ονόματα από το εξωτερικό.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Αττικό Μετρό, που είναι η αναθέτουσα αρχή του έργου, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τα αιτήματα συμμετοχής στο διαγωνισμός εντός του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει πως θα δοθεί παράταση έως και ενάμιση μήνα, καθώς ως προηγούμενη προθεσμία είχε οριστεί η 16 Ιανουαρίου.

    Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκύπτει από το γεγονός ότι μία εταιρεία έχει προσφύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και εν συνεχεία στο ΣτΕ σχετικά με τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού.

    Το ΣτΕ αναμενόταν να εκδώσει τη σχετική απόφαση πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο έχει ζητήσει και περιμένει να λάβει την κατάθεση των απόψεων και των δύο πλευρών.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ