• Mononews TV

    Marcello Gandini: Η φανταστική ιστορία του «πατέρα» της Lamborghini Miura – mononewsTV


    «Το αυτοκίνητο είναι ένα όνειρο, μια επιθυμία που διαρκεί χιλιετίες. Είναι κατά το ήμισυ ιπτάμενο χαλί και κατά το ήμισυ το σπίτι σου.»

    Επαναστάτης, σχεδιαστική ευφυία και ρομαντικός μηχανικός, ο Marcello Gandini είχε τη δική του θεωρία για το τι σημαίνει ένα αμάξι. Έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια κληρονομιά.

    Ένας από τους λίγους κορυφαίους σχεδιαστές αυτοκινήτου που διαμόρφωσε μερικά από τα πιο κλασικά μοντέλα αυτοκινήτων όπως τα Alfa Romeo, Lamborghini, Renault, Citroen, BMW kai Bugatti, έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για την αεροδυναμική τεχνική αλλά και για την καινοτομία που έφερε στο σχεδιαστικό κομμάτι.

    Έγινε γνωστός κυρίως για τα πιο εξωτικά του μοντέλα, όπως το πρωτότυπο Lamborghini LP500, που ονομάστηκε Countach, το ιδιαίτερο concept του Lancia Stratos Zero, την αξιοσημείωτη Alfa Romeo Montreal, την εντυπωσιακή Maserati Khamsin.

    Στο portfolio του όμως περιλαμβάνονται και πολλά mainstream σχέδια όπως όπως το αρχικό Volkswagen Polo, το Renault 5 δεύτερης γενιάς και το Citroën BX.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ