• Mononews TV

    Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Προς ακύρωση προχωρά ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του 67% του Λιμένα Αλεξανδρούπολης που «έτρεχε» αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ και διεκδικούσαν δύο σχήματα με αυξημένο το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ.

    Νωρίτερα, πηγές με πολύ καλή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας επεσήμαναν στο mononews πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οδήγησαν το ΤΑΙΠΕΔ στο να εξετάσει ένα διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης του λιμένα, η σημασία του οποίου έχει αυξηθεί πλέον σημαντικά.

    Πρόσθεταν, δε, πως η ημερομηνία-κλειδί για τη μοίρα του εν εξελίξει διαγωνισμού θα είναι η 10η Νοεμβρίου, όπου και θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Κατά τη διάρκεια αυτού θα αποφασιστεί, εάν θα ματαιωθεί ο διαγωνισμός, το οποίο είναι και το πιο πιθανό.

    Εάν συμβεί αυτό, τότε το ΤΑΙΠΕΔ, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, δε θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό, ενώ εξετάζεται και η λύση της αξιοποίησης του λιμένα από το Δημόσιο. Εν τούτοις, η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των διαγωνισμών για την αποκρατικοποίηση των υπόλοιπων λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ