• Mononews TV

    Lamda: Προ των πυλών ο διαχωρισμός των malls από το Ελληνικό – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το πρώτο βήμα για τον διαχωρισμό των εμπορικών κέντρων της Lamda Development από το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού, με απώτερο στόχο την εισαγωγή των πρώτων στο Χρηματιστήριο, θα γίνει στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

    Στις 15 Σεπτεμβρίου οι μέτοχοι της εισηγμένης θα κληθούν να ανάψουν το πράσινο φως του σχεδίου σύμβασης διάσπασης της Lamda Olympia Village (που ελέγχει το The Mall Athens) και απορρόφησής της από τη Lamda MallsΣε αυτό το πλαίσιο, θα συσταθεί νέα εταιρεία, η The Mall Athens Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων.

    Σύμφωνα με το σχέδιο και την έκθεσης αποτίμησης που συνέταξε η KPMG, η διάσπαση θα υλοποιηθεί με μεταβίβαση μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Lamda Olympia Village που σχετίζονται με την επένδυσή της (δηλαδή την κατά 31,7% συμμετοχή της) στη Lamda Malls, με μεταβίβαση μέρους των περιουσιακών στοιχείων του Designer Outlet το οποίο η εισηγμένη απέκτησε το προηγούμενο καλοκαίρι και με μεταβίβαση μέρους περιουσιακών στοιχείων της διασπώμενης που σχετίζονται με το The Mall Athens καθώς και του συνόλου των υποχρεώσεων αναφορικά με τραπεζικά δάνεια προς τη νέα εταιρεία.

    Μετά την ολοκλήρωση της διάσπασης η εταιρεία θα αποκτήσει 429.460 μετοχές της Lamda Malls και 3,62 εκατ. μετοχές αξίας 1 ευρώ της Lamda Olympia Village.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ