• Mononews TV

    Lamda Development: Επιπλέον 300 εκατ. μπαίνουν στα ταμεία έως το τέλος του χρόνου – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν όσων έχει ήδη εισπράξει, αναμένει να βάλει στα ταμεία η Lamda Development από την πώληση και ενοικίαση ακινήτων εντός της έκτασης του Ελληνικού.

    Μέχρι σήμερα οι εισπράξεις από τις πωλήσεις ακινήτων καθώς και από τις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών έχουν φτάσει τα 366 εκατομμύρια.

    Ποσό 147 εκατομμυρίων αναμένεται να εισπράξει μόνο από τη νέα οικιστική ανάπτυξη, τον πύργο 50 μέτρων που σχεδιάζει η Bjarke Ingels Group. Τα 88 διαμερίσματα σε 12 ορόφους θα διαθέτουν διάφορες τυπολογίες (από ένα έως 5 υπνοδωμάτια, επιφάνειας από 70 τ.μ. έως 350 τ.μ.).

    Από τις συμφωνίες που έχει κλείσει η Lamda με επενδυτές, αγοραστές κατοικιών και άλλων assets έχουν ξεκλειδωθεί κεφάλαια 550 εκατομμυρίων, που θα φτάσουν τα 900 εκατομμύρια μέχρι την εκπνοή του 2023.

    Όπως έχει επαναλάβει η διοίκηση, τα έσοδα από τη διάθεση των ακινήτων επαρκούν για τις επενδύσεις που δρομολογεί έως το 2024 η Lamda, έτσι ώστε να μην εκταμιεύσει τραπεζικό δανεισμό την επόμενη χρήση.

    Επίσης, δεδομένου ότι έχει πληρωθεί το 51% του τιμήματος (ίσο με 467 εκατομμύρια) προς το ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. Με βάση όσα παρουσιάστηκαν στους χρηματιστηριακούς αναλυτές, δεν απομένουν ουσιαστικές μεγάλες πληρωμές για τη γη από την εταιρεία μέχρι το 2028 (220 εκατ. ευρώ).

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl



    ΣΧΟΛΙΑ