• Mononews TV

    «Υπέροχες Γυναίκες»: Ποια είναι η Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου που βρίσκεται στην 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας – mononewsTV


    Τη Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, μία… υπέροχη γυναίκα, επεφύλασσε ως έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

    Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη έχει ιδρύσει από το 2019 την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Υπέροχες Γυναίκες», ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

    Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου σπούδασε Οικονομικά και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

    Το 2013 ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” που στόχο είχε την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους.

    Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα τα τελευταία 8 χρόνια.

    Ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση “Code it Like a Girl” το 2013, και είναι ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Υπέροχες Γυναίκες», μιας διαδικτυακής κοινότητας, η οποία αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη.

    Οι «Υπέροχες Γυναίκες» είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους και την κοινωνία.

    Οι «Υπέροχες Γυναίκες», βασισμένες στον δείκτη ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, και λαμβάνοντας υπόψιν την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων, εστιάζει την πρόταση αξίας που απευθύνει στις γυναίκες σε οχτώ βασικούς τομείς την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις & Δεξιότητες, το Χρόνο, την Εξουσία την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς τις Ανισότητες και τη Βία. Οι οκτώ παραπάνω τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του Ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες.

    Ο γενικευμένος χαρακτήρας των δράσεων των Υπέροχων Γυναικών, οι οκτώ διαφορετικοί τομείς που εστιάζει, καθώς και η ποικιλομορφία της μεγάλης βάσης μελών του οργανισμού, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, που όχι μόνο διαφοροποιούν τις Υπέροχες Γυναίκες αλλά παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και την επικοινωνία.

    Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου συνεργάζεται και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και είναι μέντορας σε διεθνή και ελληνικά προγράμματα επιχειρηματικότητας.

    Έχει δημιουργήσει προγράμματα που αφορούν το προσφυγικό και τη γυναικεία ενδυνάμωση.

    Τον Οκτώβριο η Μαρία Νεφέλη έγινε μία από τις είκοσι κοινωνικές επιχειρηματίες στην Ευρώπη, που μπήκαν στο πρόγραμμα της Women Act Europe.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ