• Mononews TV

    Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Voucher για οπτική ίνα σε 120.000 κτίρια – mononewsTV


    Με στόχο να «πιάσει» η Ελλάδα τους μέσους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαθεσιμότητα και διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων υπερ-υψηλών ταχυτήτων, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τρέχει πλέον δράση για την προμήθεια vouchers, συνολικούς ύψους 100 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ψηφιακή «ανάπλαση» 120.000 κτιρίων.

    Το έργο, που προκηρύχθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει ως βασικό σκοπό την τοποθέτηση οπτικών ινών σε κτίρια. Ουσιαστικά το πρόγραμμα Smart Readiness, όπως είναι η ονομασία του έργου, επιχορηγεί την πραγματοποίηση εργασιών που αφορούν στην εγκατάσταση υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετατροπή ενός κτιρίου σε «έξυπνο», παρέχοντας επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους του κόστους των σχετικών εργασιών.

    Το εν λόγω έργο ήταν ένα από τα μεγάλα προγράμματα που είχε να αναλάβει να τρέξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς καθίσταται πλέον αναγκαία η ύπαρξη σύγχρονων ψηφιακών κτιρίων.

    Η συγκεκριμένη δράση είναι κάτι σαν το market pass. Με το πρόγραμμα αυτό, παρέχονται επιταγές (vouchers) οι οποίες δίνονται στους διαχειριστές πολυκατοικιών ή σε ενοίκους μονοκατοικίας για να αναβαθμίσουν την εσωτερική καλωδίωση των κτιρίων προκειμένου να μπορούν να λάβουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, να εγκαταστήσουν υποδομές για τη διασύνδεση νέων «έξυπνων» μετρητών αλλά και να λάβουν δράσεις που αφορούν στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βασικότερων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων των κτιρίων.

    Η συνολική αξία των Vouchers ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, με το ποσό που θα λάβει κάθε πολυκατοικία ή μονοκατοικία, να καθορίζεται ανάλογα με το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και τα ειδικά χαρακτηριστικά των κτιρίων. Το Πρόγραμμα Smart Readiness στοχεύει στην «έξυπνη ετοιμότητα» αντιμετωπίζοντας ολιστικά το πρόβλημα του ελλείματος σύγχρονων υποδομών στα κτίρια της χώρας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ