ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η ναυτιλιακή βιομηχανία οφείλει να παραμείνει ουδέτερη σε γεωπολιτικά ζητήματα και ο IMO πρέπει να προστατεύσει το καθεστώς του ρυθμίζοντας αποκλειστικά θέματα που αφορούν τη ναυτιλία», επισήμανε η αντιπρόεδρος της BIMCO, Ιωάννα Προκοπίου, μιλώντας σε συνεδρίαση της Technical & Regulatory Forum του Οργανισμού.
Η Ιωάννα Προκοπίου, επανέλαβε την πάγια θέση της ότι «ένα σταθερό κανονιστικό περιβάλλον είναι απαραίτητο, καθώς επιτρέπει στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να κατανέμουν στρατηγικά τους πόρους και να επενδύουν με αυτοπεποίθηση στην τεχνολογία».
Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα για αποτελεσματική ρύθμιση, που προστατεύει ζωές, διαφυλάσσει το περιβάλλον και εξασφαλίζει τον δίκαιο ανταγωνισμό.
Τέλος, αναφέρθηκε στην έλλειψη ναυτικών και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το Seafarers Workforce Report των BIMCO & ICS το 2021, διαπιστώθηκε η ανάγκη για την είσοδο τουλάχιστον 18.000 επιπλέον αξιωματικών, κάθε έτος, για να καλύψουν τη ζήτηση, μέχρι το 2026.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!
https://bit.ly/3de5Kl9
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.