• Mononews TV

    Intrakat: Σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο ισχύος 15MW στην Άνδρο – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο του Ομίλου Intrakat στην Άνδρο, στο πλαίσιο του στρατηγικού επενδυτικού πλάνου που υλοποιείται από την εταιρεία στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Το έργο, ύψους 25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προσφέρει άμεσα και σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενεργειακή αυτονομία του νησιού.

    Αναλυτικότερα, το Αιολικό Πάρκο βρίσκεται στη θέση Φραγκάκι -στο νότιο τμήμα της Άνδρου- μία περιοχή εξαιρετικά υψηλού αιολικού δυναμικού. Ο σταθμός αποτελείται αAπό πέντε ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 15 MW οι οποίες θα παράγουν περισσότερες από 58 GWh ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο, μέγεθος ικανό να καλύψει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες 3.500 νοικοκυριών.

    Η λειτουργία του αιολικού πάρκου προσφέρει παράλληλα οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, μέσω έκπτωσης στους λογαριασμούς ρεύματος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των εγκαταστάσεων του έργου και της οικονομικής ενίσχυσης του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ