• Mononews TV

    Η Microsoft επενδύει 1,5 δισ. σε κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η Microsoft θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, G42, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας με έδρα το Άμπου Ντάμπι, να μειώσει την παρουσία της στην Κίνα.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της G42 και η G42 θα χρησιμοποιήσει το cloud Azure της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης της.

    Η συμφωνία, που αποτελεί επέκταση μιας υπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, αναπτύχθηκε σε διαβούλευση με τις κυβερνήσεις των ΗΑΕ και των ΗΠΑ, δήλωσαν σε συνέντευξη ο Smith και ο Διευθύνων Σύμβουλος της G42, Peng Xiao.

    «Η Microsoft είχε ισχυρή ενθάρρυνση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση», δήλωσε ο Smith. «Αυτό αντικατοπτρίζει την αναγνώριση από την αμερικανική κυβέρνηση της σημασίας της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και της σημασίας της συνεχούς ενθάρρυνσης υπεύθυνων εταιρειών όπως η G42 και η Microsoft να βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο της ίδιας της τεχνολογίας, αλλά και των κορυφαίων στον κόσμο προτύπων ασφάλειας και υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης».

    Η συνεργασία έρχεται μετά τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της εταιρείας της Μέσης Ανατολής, στις οποίες η G42 συμφώνησε να αποεπενδύσει από την Κίνα και να στραφεί στην αμερικανική τεχνολογία.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ