• Mononews TV

    Οι 5 ελληνικές ναυτιλιακές με τους μεγαλύτερους σε αξία στόλους – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ του ελληνόκτητου στόλου περιλαμβάνει ανάλυση που πραγματοποίησε η VesselsValue.

    Μεταξύ άλλων αναφέρει τις πέντε ελληνικές ναυτιλιακές με τους ακριβότερους στόλους, τα ελληνικά πλοία με την μεγαλύτερη αξία, αλλά και την κατανομή του συνολικού στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών ανά κατηγορία πλοίων.

    H Maran Gas, η εταιρεία με τα LNG carriers του ομίλου της Μαρίας Αγγελικούση, βρίσκεται στην πρώτη θέση των πέντε κορυφαίων ναυτιλιακών, καθώς διαθέτει 34 πλοία -εκ των οποίων τα 12 υπό κατασκευή- συνολικής αξίας 8,01 δισ. δολαρίων.

    Ακολουθεί η ναυτιλιακή Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου με στόλο 95 πλοίων συνολικής αξίας 5,24 δισ. δολαρίων. Τα τάνκερ αποτελούν την πλειοψηφία του εμπορικού της στόλου, αντιπροσωπεύοντας το 60% ενώ το υπόλοιπο αποτελείται από bulkers, containers και LNG carriers.

    Η Maran Tankers, είναι η δεύτερη εταιρεία της Μαρίας Αγγελικούση που περιλαμβάνεται στο TOP 5. Βρίσκεται στην τρίτη θέση με αξία στόλου 4,65 δισ. δολάρια και 56 δεξαμενόπλοια.

    Ακολουθεί η Minerva Marine συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου με 78 πλοία συνολικής αξίας 4,52 δισ. δολαρίων.

    Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Tsakos Energy Navigation του εφοπλιστή Νικόλα Τσάκου κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με αξία στόλου 4,1 δισ. δολάρια. Αποτελείται από 68 πλοία, σύμφωνα με την VesselsValue.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ