• Mononews TV

    Golden Goose: Τα «dirty luxury» παπούτσια που στοχεύουν σε IPO έως και 4 δισ. ευρώ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ζεστό είναι το ενδιαφέρον των τραπεζιτών για την εισαγωγή της εταιρείας Golden Goose στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μέσα στο επόμενο έτος.

    Η εταιρεία που ανήκει στο private equity Permira, έχει δημιουργήσει μια σειρά sneakers τα οποία έχουν κάνει «θραύση» λόγω της ιδιαιτερότητάς τους να δείχνουν βρώμικα και πολυχρησιμοποιημένα, αν και είναι καινούρια.

    Οι τιμές των ζευγαριών κυμαίνονται μεταξύ 350 και 500 ευρώ, με τα παπούτσια αυτά να ξεχωρίζουν χάρη στο «ταλαιπωρημένο στυλ» που διαφημίζουν, στο αστέρι που έχουν στο στο πλάι αλλά και για την αδυναμία που τους έχουν δείξει κορυφαίοι celebrities και influencers όπως η Τέιλορ Σουίφτ και η Σελίνα Γκόμεζ.

    Σε αναζήτηση αναβίωσης των IPO

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τραπεζίτες – από 12 τράπεζες- που διεκδικούν την συμμετοχή τους στην διαδικασία της δημόσιας αρχικής προσφοράς για το ιταλικό luxury brand μπήκαν στο «ρόλο» δυναμικά, εμφανιζόμενοι στις συναντήσεις σχετικά με την εισαγωγή της εταιρείας φορώντας κουστούμι και τα ιδιαίτερα παπούτσια της.

    Οι εκτιμήσεις τους είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς στοχεύουν σε αποτιμήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 3 και 4 δισ. ευρώ.

    Η ιδιωτική εταρεία Permira το 2020 εξέταζε την πώληση της επιχείρησης, την οποία αγόρασε το 2020 έναντι 1.3 δισ. ευρώ, η δυναμική ανάκαμψη της εταιρείας όμως έστρεψε το το ενδιαφέρον της στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Μιλάνο.

    Τους τελευταίους μήνες το έντονο ενδιαφέρον ιδιωτικών εταιρειών να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο «ξεφούσκωσε» γρήγορα ύστερα από μία σειρά χαμηλών επιδόσεων εταιρειών που έκαναν το μεγάλο βήμα, ωθούμενοι από το εντυπωσιακό ράλι στις διεθνείς αγορές.

    Το τελευταίο παράδειγμα ήταν η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης των εξίσου ιδιαίτερων υποδημάτων Birkenstock. Τα χοντροκομμένα σανδάλια που έχουν εκτοξεύσει τις πωλήσεις τους τα τελευταία χρόνια μπήκαν με μεγάλες προσδοκίες στις αγορές για να καταγράψουν τη χειρότερη εμφάνιση την πρώτη ημέρα.

    Η αποτίμηση της εταιρείας ανήλθε στα 9,3 δισ. δολάρια, όμως η μετοχή της, ενάμιση μήνα μετά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, δεν έχει καταφέρει να φτάσει τα 46 δολάρια, στα οποία αγοράστηκε.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ