• Mononews TV

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα μειώσουμε κατά 78% τα αέρια του θερμοκηπίου ως το 2024 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στον πυρήνα του στρατηγικού πλάνου της ΔΕΗ είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, αναφέροντας ότι η εταιρεία στοχεύει στη συνεχή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία ήδη μείωσε κατά 33% από το 2019, με μεσοπρόθεσμο στόχο τη μείωση κατά 78% μέχρι το 2024 (από το 2019).

    Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της ΔΕΗ στο μήνυμά του στον φετινό Απολογισμό Βιωσιμότητας που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες. Όπως τόνισε, η ΔΕΗ προχωρεί τα έργα ΑΠΕ με βάση ένα εμπροσθοβαρές επενδυτικό πλάνο που θα αυξήσει το παραγωγικό της δυναμικό στα 7,2 GW το 2024 και στα 9,5 GW το 2026, από 3,4 GW που είναι σήμερα.

    Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει, η ΔΕΗ συμβάλλει καθοριστικά στις προσπάθειες της Ελλάδας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 56% από τα επίπεδα του 2005 έως το 2030.

    Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάσσης, η ΔΕΗ έχει θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας πιο «πράσινης» και βιώσιμης ΔΕΗ, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με βελτιωμένες και ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα στο επίκεντρο της προσοχής της τους πελάτες της, τους εργαζομένους της και την κοινωνία. Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της χώρας, σημειώνει η ΔΕΗ λειτουργεί με υπευθυνότητα, «απορροφώντας τις ανατιμήσεις που προκύπτουν στην αγορά από την πρόσφατη παγκόσμια ενεργειακή κρίση».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ