• Mononews TV

    Γιώργος Οικονόμου: Ισχυροποιεί τη θέση του στην OceanPal της οικογένειας Παληού – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε νέες αγορές μετοχών της ναυτιλιακής OceanPal της οικογένειας Παληού προχώρησε ο Γιώργος Οικονόμου ισχυροποιώντας περαιτέρω την θέση του σε αυτήν, με φόντο την αντιπαράθεση των δύο πλευρών για τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση στην SEC η Sphinx Investment Corp., συμφερόντων του εφοπλιστή, κατέχει συνολικά 828,999 μετοχές της OceanPal, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχή της σε αυτήν στο 11,1% από 10,1% που ήταν πριν.

    Από τις 5 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 19 Ιανουαρίου 2023, η Sphinx αγόρασε επιπλέον 74,286 κοινές μετοχές της εισηγμένης στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακής, έναντι 206.536 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των εξόδων.

    Πρόσφατα ο Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, ζήτησε τις παραιτήσεις 5 μελών από το ΔΣ της OceanPal, στην οποία επικεφαλής είναι η Σεμίραμις Παληού, και ταυτόχρονα πρότεινε την τοποθέτηση δύο δικών του στελεχών σε αυτό.

    Η Παληού είναι μεταξύ των 5 μελών της εισηγμένης που επιδιώκει να απομακρύνει ο εφοπλιστής, μαζί με τους Στυλιανή Αλεξάνδρα Σουγιουλτζόγλου, Αλέξιο Χρυσοχοΐδη, Ελευθέριο Παπατρύφων και Γρηγόριο-Φίλιππο Ψάλτη.

    Πρότεινε επίσης να τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της OceanPal ο Γιάννης Λιβέρης και ο Γεώργιος Κοκκώδης.

    Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ