• Mononews TV

    Γιάννης Κούστας: Σημαντικά κέρδη για τη Danaos από την Zim – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε νέες πωλήσεις μετοχών που κατέχει στην ισραηλινή ναυτιλιακή ZΙΜ Integrated Shipping προχώρησε η Danaos Corporation του δρ. Γιάννη Κούστα, διατηρώντας, ωστόσο, σημαντικό ποσοστό συμμετοχής σε αυτήν.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η Danaos, κατέχει πλέον 7,186,950 μετοχές της ZIM, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,1% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Λίγο πριν την δημόσια εγγραφή της εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZΙΜ Integrated Shipping, τον περασμένο Ιανουάριο, για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η ναυτιλιακή του κ. Κούστα ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της, καθώς κατέχοντας ποσοστό 10,2%, ενώ μετά την αρχική δημόσια εγγραφή, διατήρησε ποσοστό 8,86%.

    Η Danaos απέκτησε μερίδιο στη ZΙΜ, η οποία ναυλώνει πλοία της, το 2014 κατά τη διάρκεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Έκτοτε η ελληνική ναυτιλιακή παρέμεινε μέτοχος της ισραηλινής εταιρείας και μάλιστα το 2020 προχώρησε σε αγορές μετοχών αυξάνοντας το ποσοστό της.

    Τον περασμένο Ιούνιο πούλησε 2 εκατομμύρια μετοχές μειώνοντας τη συμμετοχή της στο 7,35% του μετοχικού κεφαλαίου της ZIM. Η πώληση έγινε στην τιμή των 40 δολαρίων ανά μετοχή, πολύ υψηλότερα από την τιμή εισαγωγής των 15 δολαρίων. Η συγκεκριμένη πώληση απέφερε στη Danaos κέρδη 76,4 εκατ. δολαρίων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ