• Mononews TV

    Eurobank: Women in Banking – Σπάζοντας τη «γυάλινη οροφή» των τραπεζών – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σε μία νέα κοινότητα αλληλοβοήθειας, έμπνευσης, γυναικείας ενδυνάμωσης αλλά και στη δημιουργία μίας ουσιαστικής εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης στοχεύει το πρόγραμμα της Eurobank “Women in Banking” (WiB).

    Όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα mentoring από γυναίκες σε γυναίκες ώστε να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα, να αναπτύξουν σύγχρονες ηγετικές δεξιότητες, να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή» και να ξεπεράσουν εμπόδια ή αντιλήψεις που περιορίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

    Μία πρωτοβουλία ουσίας που θέτει στο «τραπέζι» για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, το ζήτημα της ισότιμης προώθησης γυναικών στελεχών σε ανώτατες θέσεις, σε μία εποχή που η χώρα μας ακόμα «αγκομαχάει» στους διεθνείς δείκτες σε ζητήματα ισότητας.

    Είναι ενδεικτικό ότι η Ελλάδα, για μία ακόμα χρονιά, βρέθηκε στην τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων που δημοσίευσε στις 28 Οκτωβρίου 2021 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), ενώ από το 2010, παραμένει στάσιμη σε ό,τι αφορά την έμφυλη ισότητα στους τομείς χρόνος, χρήμα, υγεία, εξουσία, εκπαίδευση και απασχόληση. Παράλληλα, οι μεγαλύτερες ανισότητες εντοπίζονται στον τομέα της εξουσίας, όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 26η θέση στην ΕΕ.

    Όπως υπόσχεται και το νέο μότο της «Σε κάθε Μπροστά. Eurobank», η Τράπεζα, όπως τονίζεται, «τρέχει» ήδη τον πρώτο εξαμηνιαίο κύκλο mentoring αποσκοπώντας στην εξεύρεση λύσεων προκειμένου οι γυναίκες εργαζόμενες να έχουν τη δυνατότητα να «πάνε μπροστά», να κινηθούν, δηλαδή, προς την ανώτατη ιεραρχία της Τράπεζας, σπάζοντας το «γυάλινο ταβάνι» θέσεων του middle management. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία ανταλλαγής ανησυχιών, προβληματισμών αλλά και εμπειριών και επιτυχημένων παραδειγμάτων ανάμεσα σε mentors και mentees, χτίζεται μια νέα κοινότητα γυναικών εντός του οργανισμού, όπου εκείνες μπορούν να αισθανθούν πιο δυνατές ώστε να κάνουν τα επόμενα βήματα και να διεκδικήσουν την εξέλιξη της καριέρας τους.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ