• Mononews TV

    Eurobank: Στην Worldline το 80% των POS – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην Worldine περνάει το 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών (PayCo) της Eurobank, η οποία θα διατηρήσει το 20%.

    Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ, τίμημα, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

    Η Συναλλαγή περιέχει, υπό όρους, επιπλέον πληρωμές και αμοιβές από την PayCo και τα συνήθη δικαιώματα προστασίας μειοψηφίας.

    Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 80 μ.β. στο δείκτη CET1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2021).

    Τα μέρη επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τη Συναλλαγή εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022 υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων

    Η δεσμευτική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές προβλέπει τη διανομή των προϊόντων της PayCo στην Ελλάδα μέσω το δικτύου της Eurobank.

    Ο κ. Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank δήλωσε: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την Worldline σχετικά με τις εργασίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών είναι πλήρως συμβατή με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό να εστιάζουμε στις βασικές μας δραστηριότητες ενώ παράλληλα να ενισχύουμε την κεφαλαιακή μας θέση.

    Οι πελάτες μας θα ωφεληθούν από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον πληρωμών που θα παρέχεται από ένα κορυφαίο, διεθνούς εμβέλειας οργανισμό στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών που διαθέτει ψηφιακές δυνατότητες τελευταίας λέξης που απαιτούνται σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικά τομέα.»

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ