• Mononews TV

    ΕΡΓΟΣΕ: Ρίχνει αυλαία στη δημοπράτηση έργων 373 εκατ. ευρώ-Πότε πέφτουν οι τελικές υπογραφές και ποιοι τα αναλαμβάνουν – mononewsTV

    • NewsRoom

    Αυλαία ρίχνει η ΕΡΓΟΣΕ στην δημοπράτηση ενός πακέτου τεσσάρων σιδηροδρομικών έργων συνολικής αξίας 373 εκατ. Ευρώ με την υπογραφή των δύο τελευταίων συμβάσεων να αναμένεται εντός του τρέχοντος μήνα όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο mononews.

    Πρόκειται για τα έργα Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα, τα οποία παρουσιάστηκαν χθες στη Βουλή από τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και το Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη. Πλέον αναμένεται να κληθούν οι ανάδοχοι εντός 15 ημερών στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ ώστε να υπογραφούν οι συμβάσεις.

    Τα τέσσερα αυτά έργα ξεχωρίζουν για δύο διαφορετικούς αλλά και σημαντικούς λόγους, οι οποίοι συνηγορούν στην ταχύτητα της ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα μεγάλα έργα υποδομής, αλλά και τη μέχρι στιγμής σύμπνοια που υπάρχει μεταξύ των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστικών Ομίλων, όπως οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, ΑΒΑΞ, Intrakat και Mytilineos.

    Το παραπάνω προκύπτει από το γεγονός ότι οι διαγωνισμοί βγήκαν στον αέρα το περασμένο φθινόπωρο και μέσα σε ένα διάστημα μικρότερου του ενός έτους οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί. Αυτό συμβαίνει καθώς οι πρώτες υπογραφές για τα έργα έπεσαν στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9

     



    ΣΧΟΛΙΑ