• Mononews TV

    Ένα φουτουριστικό θαύμα: Ο Έλον Μασκ παρουσίασε το νέο εργοστάσιό του


    Μία πρώτη ματιά στο γιγαντιαίο κατασκευαστικό έργο που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο στο Βερολίνο ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία του νέου, φιλόδοξου κατασκευαστικού έργου του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ, που αφορά στην ανέγερση ενός γιγαντιαίου εργοστασίου στο Βερολίνο. Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο έμειναν λίγο πίσω, εξαιτίας της έλευσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ωστόσο πλέον συνεχίζονται κανονικά και το έργο φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί σύντομα.

    Όπως όλα δείχνουν, στην Γερμανία ετοιμάζεται να ανεγερθεί ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του CEO της Tesla.

    Ο Έλον Μασκ, μάλιστα, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Twitter το σχέδιο του νέου Tesla Gigafactory, που χτίζει λίγο έξω από το Βερολίνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα φημολογούνταν ότι ο δισεκατομμυριούχος, ψάχνοντας μέρη στην Ευρώπη για τα εργοστάσιά του, είχε σκεφτεί κάποτε να χτίσει ένα εξ αυτών στην Ελλάδα.

    Το εντυπωσιακό φουτουριστικό design της “ηλεκτρονικής μακέτας”, δείχνει να διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα που έχουν βγει στη δημοσιότητα και αφορούν το Gigafactory στη Σαγκάη και Νεβάδα, τα οποία έμοιαζαν και πολύ μεταξύ τους.

    Εδώ βλέπουμε στην οροφή να ξεχωρίζουν τα ηλιακά πάνελ που θα τροφοδοτούν το εργοστάσιο, αλλά και κάτι που θυμίζει πισίνα ή κάποιου είδους σημείο γεμάτο νερό.

    Ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει παλιότερα ότι θα μπορούσε να έχει και μία υπόγεια κρύπτη το κτίριο για να κατεβαίνει ο κόσμος και να κάνει rave party. Μάλιστα, ήταν και ένα απ’ τα πρώτα σχόλια που του έγιναν κάτω απ’ το tweet του.

    Γενικά, πάντως, ήταν μία βδομάδα που ξεκίνησε πολύ καλά για τον 49χρονο. Την Δευτέρα είδε την περιουσία του να ξεπερνά εκείνη του Warren Buffet, να γίνεται ο ίδιος ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κάτι που στον μικρόκοσμο των δισεκατομμυριούχων πρέπει να θεωρείται σπουδαίο.



    ΣΧΟΛΙΑ