• Mononews TV

    Ένα εκατομμύριο κόκκινα τούβλα για την Hermes – mononewsTV

    • NewsRoom

    Για το πρώτο της εργαστήριο σέλας έξω από το ιστορικό κτίριο του Παρισιού, η Hermes επέλεξε την ιππική περιοχή της Νορμανδίας, στην κοινότητα Louviers.

    Όπως σημείωσε ο καλλιτεχνικός εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, Pierre-Alexis Dumas, στα εγκαίνια, «Ο Thierry Hermès ήταν σαμαροποιός για 10 χρόνια στη Νορμανδία, πριν ξεκινήσει την εταιρεία στα μέσα του 19ου αιώνα».

    Ακόμη και με αυτό το σεβασμό στο παρελθόν, το Maroquinerie de Louviers, σχεδιασμένο από τη Γαλλίδα Λιβανέζα αρχιτέκτονα Lina Ghotmeh (η οποία τώρα εργάζεται σε ένα conceptual μουσείο στην AlUla της Σαουδικής Αραβίας), αναπνέει 100% τον 21ο αιώνα – με απόλυτη οικολογική ευθύνη.

    Για την κατασκευή του κτιρίου των 6.200 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται σε 10 στρέμματα γης, η Ghotmeh ανέθεσε σε ντόπιους τεχνίτες να φτιάξουν με το χέρι τα ένα εκατομμύριο κόκκινα τούβλα που τώρα καλύπτουν το πλαίσιο από πεύκο, ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές άνθρακα με αυτό που αποκαλεί «υλικά από τη φύση», ενώ υποστηρίζει την παραδοσιακή νορμανδική τέχνη.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ