• Mononews TV

    Ελληνικό: Δημοπρατούνται έργα €800 εκατ. το α’ τρίμηνο του ’23 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τα επόμενα Χριστούγεννα θα αρχίσουν να «υψώνονται» οι πρώτοι όροφοι του πράσινου πύργου κατοικιών στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, με την κοινοπραξία των Intrakat – Bouygues να υπογράφει τη σύμβαση κατασκευής του ουρανοξύστη στις αρχές του χρόνου.

    Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο Οδυσσέας Αθανασίου, στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου της Lamda Development με τον δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, η θεμελίωση του Marina Tower βρίσκεται προ των πυλών, καθώς έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο πάσσαλοι 55 μέτρων στο εργοτάξιο του πύργου. Η διαδικασία της θεμελίωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα της Lamda, ούτως ώστε η ανέγερση του πράσινου ουρανοξύστη των 200 μέτρων και σχεδόν 180 διαμερισμάτων να είναι ορατή στα τέλη του 2023.

    Η κοινοπραξία του γαλλικού ομίλου, με εμπειρία στην κατασκευή ουρανοξυστών, και της ελληνικής εισηγμένης επιλέχθηκε ως σύμβουλος, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI). Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του έργου προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων με αυτό το ρόλο, αναλαμβάνει και το δεύτερο στάδιο ανάπτυξης του Marina Tower, αυτό της κατασκευής.

    Παράταση φέρεται να έχει λάβει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου του mall επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 330 έως 400 εκατ. ευρώ, αφού η αρχική προθεσμία κατάθεσης προσφορών ήταν η 16η Δεκεμβρίου.

    Έως τον προσεχή Μάιο ξεκινά επίσης ο διαγωνισμός για τη Riviera Galleria, τον πολυτελή εμπορικό πόλο του Ελληνικού, που έχει προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων και αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Υπενθυμίζεται ότι στα 23.000 τετραγωνικά μέτρα του εμπορικού συγκροτήματος που σχεδίασε ο Ιάπωνας Kengo Kuma θα αναπτυχθούν σχεδόν 19.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων, για το 71% των οποίων έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ