• Mononews TV

    Dimand: Νέα επένδυση για την αγορά 355 στρεμμάτων στη βόρεια Ελλάδα – mononewsTV

    • NewsRoom

    Στην αγορά εκτάσεων συνολικής επιφάνειας 355,6 στρεμμάτων στη βόρεια Ελλάδα προχώρησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η Dimandμε το ύψος της αρχικής επένδυσης να φτάνει στα 6 εκατομμύρια.

    Δοθέντος ότι πρόκειται για γηπεδικές εκτάσεις, τα σενάρια αξιοποίησής τους σχετίζονται με την ανάπτυξη ως logistics ή τουριστικά ακίνητα, τομείς στους οποίους η Dimand δεν έχει ευρεία παρουσία έως σήμερα. Επίσης, εντός του καλοκαιριού η Dimand προχώρησε σε αλλαγή σχεδίου αναφορικά με το ακίνητο στην Παιανία, στο οποίο η Theracell θα χρησιμοποιούσε πάρκο βιοτεχνολογίας, έχοντας ενταχθεί στο καθεστώς στρατηγικών επενδύσεων.

    Το σχέδιο ναυάγησε, το προσύμφωνο μίσθωσης λύθηκε και η Dimand επέστρεψε την προκαταβολή των 8 εκατομμυρίων, ενώ πούλησε στην Premia το 40% του ακινήτου έναντι 3 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο 60% έχει προσυμφωνηθεί να μεταβιβαστεί στην ΑΕΕΑΠ κατά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του ακινήτου ως συγκροτήματος μικτών χρήσεων και αφού ξεκινήσει η λειτουργία του. Επιπλέον, η Dimand βαδίζει προς την πόρτα της εξόδου από το Moxyτο ξενοδοχείο που ανέπτυξε για την Prodea στη θέση του Σαρογλείου Μεγάρου στην Ομόνοια και στο οποίο διακρατούσε το 55%, ωστόσο το ποσοστό της μειώθηκε εσχάτως σε 10%.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ