• Mononews TV

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Ναυπήγηση πλοίων αξίας 92 εκατ. δολ. – mononewsTV

    • NewsRoom

    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμφωνία για την ναυπήγηση δύο kamsarmaxes διπλού καυσίμου μεθανόλης.

    Η εταιρεία της Σεμίραμις Παληού υπέγραψε επιστολή πρόθεσης για τη ναυπήγηση, μέσω του ιαπωνικού οίκου Marubeni Corporation ή του μη συνδεδεμένου εγγυημένου αντιπροσώπου της, δύο πλοίων  81.200 dwt στο ναυπηγείο Tsuneishi Zhoushan στην Κίνα.

    Με την επιφύλαξη της εκτέλεσης της οριστικής τεκμηρίωσης και της ικανοποίησης των συνήθων συνθηκών κλεισίματος, τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028 με κόστος 46 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

    «Η Diana Shipping υπερηφανεύεται για το ρόλο της ως ηγέτης του κλάδου των φορτηγών, προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει τον στόλο και τις δραστηριότητές μας προς όφελος των μετόχων μας και του περιβάλλοντος. Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας στη βιώσιμη ναυτιλία και μας τοποθετεί ώστε να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες απαιτήσεις του κλάδου μας, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμά μας άνθρακα», δήλωσε η Σεμίραμις Παληού.

    Η Diana διαθέτει σήμερα στόλο 41 πλοίων.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl



    ΣΧΟΛΙΑ