ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Cave House στη Μήλο είναι ένα ψηφιακά σφυρηλατημένο καταφύγιο που συγχωνεύεται με την οργανική ομορφιά του ελληνικού τοπίου.
Στο ανέγγιχτο τοπίο της Μήλου, η κατοικία αναδεικνύεται ως φυσική προέκταση της μοναδικής τοπογραφίας του νησιού.
Το έργο δεν έχει φυσική οντότητα στη διάσταση του υπαρκτού κόσμου – δυστυχώς. Είναι όμως μια εικονική συνεργασία μεταξύ του εικαστικού Γιώργου Κρουστάλλη της Minorstep και του 3D σχεδιαστή Alvaro Polo, που αντλεί από την ελληνική κληρονομιά και τα γεωλογικά χαρακτηριστικά του νησιού.
Η ιδέα πηγάζει από τον βαθύ σεβασμό για τους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς του νησιού και την επιθυμία να εξερευνηθεί η αρχιτεκτονική ως οργανική επέκταση του τοπίου. Η πρόταση στοχεύει να αμφισβητήσει τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά πρότυπα ενσωματώνοντας απρόσκοπτα το δομημένο περιβάλλον με τη φύση, προσφέροντας μια νέα προοπτική στον χωροταξικό σχεδιασμό.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Allwyn Forward: Οι νέες 19 επιχειρήσεις στο oικοσύστημα της Allwyn, τα βραβεία 2026 και ο διάλογος για το ΑΙ
- O χαμός με Ανδρουλάκη, το αντί- πιερρακακικό «σύνδρομο», τα ιδιωτικά VIP τζετ στο Costa Navarino, τα γαλάζια δείπνα και το ελληνικό υπέρ-drone
- Πόσα επένδυσε στην Trastor η Πειραιώς – Το προφίλ των νέων μετόχων
- Ο Μονεμβασιώτης έφερε στον Ηρακλή το μεγαλύτερο προπονητικό στοίχημα της νέας Super League
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.