• Mononews TV

    Μπρουμίδης (Vodafone): Η τεχνολογία και οι ψηφιακές δεξιότητες θα είναι ο καταλύτης της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια – mononewsTV

    • NewsRoom

    Την ανάγκη για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία στην Ελλάδα τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη παρουσίαση σχετικής έρευνας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, σημειώνοντας ότι οι ψηφιακές δεξιότητες είναι αυτό που θα κρίνει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον.

    Η αγορά στην πληροφορική ανοίγει και θα είναι ο τομέας που στο μέλλον αναμένεται να απασχολεί του περισσότερους εργαζομένους στην χώρα. Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή στον κλάδο αυτόν απασχολούνται πάνω από 80.000 άνθρωποι ενώ σε μερικά χρόνια αυτό ο αριθμός θα αλλάξει δραματικά, προσεγγίζοντας τους 500.000.

    «Στη Vodafone πιστεύουμε ότι η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η επιστημονική γνώση θα είναι ο καταλύτης της Ελλάδας για τα άλματα που θα κληθούμε να κάνουμε σήμερα και στο μέλλον. Και συμβάλλουμε σε αυτήν την προσπάθεια με ουσιαστικά προγράμματα και ενέργειες για την εξοικείωση των νέων με τις δεξιότητες STEM, υποστηρίζοντας έτσι την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας», τόνισε ο Πρόεδρος και CEO της Vodafone.

    Ο κ. Μπρουμίδης ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και έλλειψη ταλέντων. Αναφερόμενος σε αυτό τόνισε ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία και την πληροφορική, όπως η Vodafone, αντιμετωπίζουν δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο είναι, όπως σε όλους, ο πληθωρισμός και τα κόστη ενέργειας αλλά το δεύτερο βασικότερο είναι η εύρεση ταλέντων.

    Όπως είπε είναι δύσκολο για μια εταιρεία να βρει ανθρώπινο δυναμικό που να διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, κάτι που ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξει.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ