• Mononews TV

    Μπουτάρης: Προχωρά το σχέδιο διάσωσης από τις Premia Properties και Sterner Stenhus – mononewsTV

    • NewsRoom

    Με γοργό βήμα και χωρίς εμπόδια προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου της διάσωσης της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε. από τον Ελληνοσουηδό Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος είναι Πρόεδρος και CEO της εταιρείας Sterner Stenhus Greece AB που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Premia Properties με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Κώστα Μαρκάζο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου με επιτυχία η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε. και δόθηκε το πράσινο φως τόσο για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2018,2019 και 2020 όσο και το σχέδιο διάσωσης της, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με τις Sterner Stenhus, Premia Properties, καθώς και των servicers των δανείων της, οι οποίοι είναι οι Ιntrum, doValue, Bain Capital και Cepal Hellas.

    Το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση της συμφωνίας εξυγίανσης της Οινοποιίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών περί τα τέλη Μαρτίου και έπειτα αναμένεται η σχετική απόφαση για την έγκρισή του. Αυτή αναμένεται να έχει δοθεί εντός του τρέχοντος έτους, γεγονός και το οποίο σημαίνει ότι η Premia Properties θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της τα ακίνητα της εταιρείας, ενώ η Sterner Stenhus θα κάνει άνοιγμα σε ένα νέο τομέα δραστηριότητας.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ