• Mononews TV

    Autohellas: Πώς έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Σπάει τα κοντέρ η Autohellas η οποία ανακοίνωσε χθες ρεκόρ αύξησης κερδών, στα 71,5 εκατ. Ευρώ στο 9μηνο, έναντι 46,4 εκατ. Ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Με την κεφαλαιοποίηση στα 542,6 εκατ. Ευρώ, η εταιρεία έχει βάλει υποψηφιότητα για να ανέβει κατηγορία στις αλλαγές του δείκτη FTSE.

    Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι που πέρασε, με την επιστροφή του τουρισμού στα επίπεδα του 2019 και τις νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Ευτύχη Βασιλάκη στην αγορά αυτοκινήτου, αλλάζουν τα δεδομένα για τον όμιλο.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες ο Τομέας μισθώσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα παρουσίασε αύξηση 25,3% του Κύκλου Εργασιών στο εννεάμηνο του 2022, αγγίζοντας τα €195,5 εκ. σε πωλήσεις από €156 εκ. το 2021. Όπως εξηγεί η εταιρεία, η αύξηση αυτή προέρχεται κυρίως από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπου η πορεία της τουριστικής ζήτησης, η περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου των σταθμών, αλλά και η αύξηση μεριδίου αγοράς της Autohellas, έφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

    Το 2021 και 9μηνο 2022 η καθαρή επένδυση ανήλθε σε €202 εκ. για τη διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του στόλου της εταιρείας με νέους τύπους αυτοκινήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στα Crossover, SUV αλλά και τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κερδοφορία του συγκεκριμένου Τομέα, όπως αναφέρει η εταιρεία, υποστηρίχθηκε σημαντικά και από τη διάθεση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του στόλου. Ισχυρή δε, ήταν η συνεισφορά του κλάδου εμπορίας αυτοκινήτων.

    Ο κύκλος εργασιών στον συγκεκριμένο τομέα εμφάνισε αύξηση 14,5% κυρίως στο σκέλος της Εισαγωγής/Διανομής (Hyundai, KIA, SEAT) συνεισφέροντας συνολικά €321,7εκ. στον Κύκλο Εργασιών του Ομίλου και συμβάλλοντας σημαντικά στο συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αθροιστικό μερίδιο του Ομίλου σε ταξινομήσεις ανήλθε στο 15%.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ