• Mononews TV

    Αριστοτέλης Παντελιάδης (Metro): Επιπλέον επενδύσεις 10 εκατ. το 2022 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, πλέον των 35 εκατ. ευρώ που είχε προγραμματίσει για το 2022, αναμένεται να υλοποιήσει η Metro, με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Παντελιάδη.

    Η νέα σημαντική επένδυση θα αφορά στο πρόγραμμα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των καταστημάτων προκειμένου να καλύψουν ιδίες ανάγκες τους σε ενέργεια και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία, συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ.

    Με την κίνηση αυτή η Metro θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του αυξημένου κόστους ενέργειας που άλλωστε προβληματίζει ολόκληρη την αγορά.

    Όπως εκτιμά άλλωστε ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της εταιρείας στη HORECA, οι τρέχουσες τιμές της ενέργειας δεν θα διαρκέσουν για πάντα, αλλά ποτέ δεν θα γυρίσουν και σε εκείνες που υπήρχαν προ διετίας. Ο ίδιος ελπίζει ότι η κατάσταση θα αρχίσει να ισορροπεί τον Μάιο όταν περάσει ο χειμώνας στην Ευρώπη.

    Οι ανατιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας

    Στο μέτωπο των ανατιμήσεων, ο επικεφαλής της Metro εκτιμά ότι θα μετριαστούν ως προς την ένταση έως το καλοκαίρι, ωστόσο αυτή τη στιγμή οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να φτάνουν αυξημένες στα σούπερ μάρκετ από τους προμηθευτές. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήλπιζε πως ήδη θα είχε αρχίσει να μπαίνει «φρένο».

    Η πανδημία την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, έφερε στις επιχειρήσεις του κλάδου των σούπερ μάρκετ από τη μία πλευρά καθυστερήσεις σε διάφορα πλάνα, από την άλλη πλευρά ωστόσο τους έδωσε και μία «ένεση τζίρου». Ο επιπλέον τζίρος ωστόσο που ήρθε το πρώτο έτος της πανδημίας, «φεύγει» σταδιακά το τελευταίο τετράμηνο. κατάσταση έρχεται σε μία ισορροπία. Ο κ. Παντελιάδης ωστόσο εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το προσεχές καλοκαίρι λόγω του τουρισμού.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ