• Mononews TV

    Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Πιο κοντά το 1 GW στις ΑΠΕ – mononewsTV

    • NewsRoom

    Την εκτίμηση ότι η Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) θα επωφεληθεί από την επερχόμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα είναι ισχυρότερη την επόμενη τριετία, την επίτευξη του στόχου για γρήγορη ανάπτυξη των ΑΠΕ και την ανάγκη να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στα ορυκτά καύσιμα ισχυρή τα επόμενα είκοσι χρόνια καθώς δεν θα μειωθεί η συμμετοχή τους στο ενεργειακό μίγμα, ανέφερε μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

    Η χώρα έχει αναβαθμιστεί πια, σημείωσε ο κ. Σιάμισιης, και τα θεμελιώδη μεγέθη της κινούνται θετικά.

    «Τα επόμενα 2-3 χρόνια εκτιμάμε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι και ισχυρότερη. Πρέπει να επωφεληθούμε από την ισχυρή θέση μας και να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες όπως το υδρογόνο και τα βιοκαύσιμα», σημείωσε.

    Τόνισε επίσης ότι προβλέπει οι καλές επιδόσεις της Helleniq Energy που σημειώθηκαν στο εννάμηνο να συνεχιστούν και στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

    Σημείωσε ότι προχωρά η γρήγορη ανάπτυξη στις ΑΠΕ και ο στόχος της Helleniq Energy είναι να φτάσει σε εγκατεστημένη ισχύ 1 GW το 2025, και 2 GW το 2030, ενώ σήμερα η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ είναι 356 MW.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ