• Mononews TV

    Αλεξοπούλου: Την άνοιξη του 2024 στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία – mononewsTV

    • NewsRoom

    Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια των πρώτων 250 ηλεκτρικών λεωφορείων της κινεζικής YUTONG BUS, την οποία στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο Όμίλος Κοπελούζου, με στόχο να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2024, ανακοίνωσε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την κα. Αλεξοπούλου, το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία των τευχών προκήρυξης του δεύτερου μεγάλου διαγωνισμού προμήθειας, επιπλέον 650 λεωφορείων.

    «Δουλεύουμε πάνω στο μείγμα αυτών των λεωφορείων» είπε, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη εξελίσσεται, η Ελλάδα εξελίσσεται στις «πράσινες» μεταφορές. Θεωρώ ότι, μέχρι το 2025, θα έχουμε τους αναδόχους για να την προμήθεια και των επιπλέον 650 λεωφορείων».

    Όπως τόνισε η υφυπουργός Μεταφορών, «οι “πράσινες”, ασφαλείς και έξυπνες μεταφορές είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας» και ο άξονας γύρω από τον οποίο κινείται η πολιτική του υπουργείου, προκειμένου να ενισχυθεί η ελκυστικότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ