• LIFE&STYLE

    Ξένους διαιτητές για τους αγώνες της Super League προτείνει ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού

    • NewsRoom
    Γιώργος Βασιλειάδης

    Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού


    Ξένους διαιτητές για τους αγώνες της Super League προτείνει ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον επιτετραμμένο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στον απόηχο του εμπρησμού του σπιτιού του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα.

    Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Νίκος Δρόσος, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλο.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση προτείνει την ίδρυση σχολής διαιτησίας, ενώ παράλληλα ζήτησε συνάντηση με ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ προκειμένου  να συζητήσουν το θέμα της προαγωγής της βίας μέσα από τον Τύπο.

    Ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας προτείνεται για ένα διάστημα που θα οριστεί από κοινού, εν ευθέτω χρόνω.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα, κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Π.Δ.Ε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Νίκο Δρόσο, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλο.

    Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

    Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με αποτέλεσμα την προαγωγή φαινομένων βίας.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ στα ελληνικά γήπεδα! Η επίθεση στον αρχιδιαιτητή Μπίκα βάζει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαββίδης: Με 5 εκατ. ευρώ χορηγός της Super League

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Στ. Κοντονής διαψεύδει την «εμπλοκή» του στο λαϊκό δικαστήριο κατά του Μπιλ Κλιντον



    ΣΧΟΛΙΑ