• WOMEN

    Καλοκαίρι: 4 τροφές για πιο υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά

    σκόρδο


    Η Karena και η Katrina, ιδρύτριες του γυναικείου site Tone It Up, έχουν φέρει μια νέα προσέγγιση στην ευεξία. Μέσα από την ενασχόλησή τους με την ομορφιά, την περιποίηση και την υγεία του σώματος και του προσώπου, έχουν καταλήξει σε πολλές τακτικές που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες στα θέματα αυτά.

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο με τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι το ξηρό δέρμα και τα ξηρά μαλλιά. Έτσι, η Karena και η Katrina κατέληξαν σε τέσσερις σούπερ τροφές που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά και να ενισχύσουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μας.

    Δείτε τις παρακάτω βοηθητικές τροφές και εντάξτε τις στη διατροφή σας, ειδικά τώρα που διανύουμε ένα ζεστό καλοκαίρι.

    1. Ενίσχυση των μαλλιών με μανιτάρια portobello
    Από όλα τα είδη μανιταριών, είναι τα υψηλότερα σε βιταμίνη D, γεγονός που τα καθιστά την ιδανική φυτική πηγή. Βοηθά στο να έχετε πιο δυνατά μαλλιά και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

    μανιτάρια

    2. Καταπολέμηση του σπασίματος των μαλλιών με καρύδια Βραζιλίας
    Το σελήνιο είναι γνωστό ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Μερικές μελέτες έχουν, επίσης, διαπιστώσει ότι η θρεπτική ουσία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακμής. Τα καρύδια Βραζιλίας είναι η υψηλότερη φυσική πηγή σεληνίου και εντάσσοντάς τα στη διατροφή σας θα έχετε ένα καθαρό δέρμα.
    καρύδια Βραζιλίας

    3. Πρόληψη της ζημιάς των κυττάρων με Αλόη Βέρα
    Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις θετικές επιδράσεις στο δέρμα. Επειδή δεν αποτελεί το γευστικότερο στοιχείο, μπορείτε να το εντάξετε στη διατροφή σας ως συμπλήρωμα, όπως για παράδειγμα σε ένα smoothie.
    smoothie

    4. Θεραπεία προσώπου με σκόρδο
    Εάν πάσχετε από ακμή, θα μπορούσατε να είστε χαμηλοί σε αντιοξειδωτικά. Το ακατέργαστο σκόρδο, και όχι τόσο το μαγειρεμένο, θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Φυσικά μπορείτε να το αναμείξετε σε μια σάλτσα και έτσι να το εντάξετε στη διατροφή σας.
    σκόρδο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να αποκτήσετε μακριά μαλλιά εύκολα και γρήγορα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερεις υπερτροφές που μπορείς να βάλεις εύκολα στην καθημερινή σου διατροφή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μωβ τροφές : Θαυματουργές!



    ΣΧΟΛΙΑ